Thursday, August 11, 2011

EMAS OH EMAS...


Emas naik...emas naik?...emas naikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!


sapa tak suka emas??..tipu la kan...nak2 orang memang suka invest nih...salah sorangnye akak ipar aku...hahaha..sorry la ye kak ju...aku pun sama la...wink2....

Everybody talking about this precious metal...sampai kadang2 macam annoying pun ada...sorry la kot ada yang terasa...ye la bila aku cakap nak beli itu ini (kasut la mostly..sebab aku memang giler kasut )..karang ada la yang menyampuk suh beli emas la silver la yada..yada..yada....hello...takkan la nak bagitau satu doniya yang mak ni selalu beli emas...kang orang cakap mak meninggi diri gitu hah...

Emas ni bukan baru...sejak zaman sekolah lagi emak aku memang suka beli emas...dan kebanyakkan barang kemas aku ni pun orang yang bagi...hahahha..aku memang kedekut nak keluar duit...emas pertama aku dapat dari kak ngah aku la...subang...time tu murah yang amat...ye la masa umur aku 14 thn...terima kasih la banyak2 kat kak ngah...tak boleh mintak balik taw....miahahahahah....

Ingat lagi time nak kawen dulu..emas tak sampai seratus pun segram..dalam 80 hinggit jah...murahkan??itu 4 tahun lepas...sekarang emas mencanak2 naik...sekarang ni sebab krisis ekonomi kat amerika...ye la kot..aku pun tak paham...bila aku masuk forum cakap pasal ekonomi2 ni aku boleh tertido depan laptop gitu...selamat tak amik jurusan ekonomi dulu...aku tahu Allah SWT tahu kemampuan aku..pasal tu aku amik bidang lain...hah gitu...

Emas ni bagi aku dia jadi berbaloi kalau simpan dalam jangkamasa yang panjang..kalau setakat beli hari ni lepas tu tahun depan nak pegi pajak baik tak payah...lain la kalau memang keuntungan yang dapat tu 100% dalam setahun...lagi bagus beli je tak payah jual balik...

Nah emas untuk korang...



p/s: kenapa orang suka ambil tahu berapa gaji orang lain?cuma tanya berapa hutang? kalau aku...hutang personal loan+insurans+rumah+kereta+ASB..hah kira lah...tu lom termasuk bil2...bagi mak duit...nursery anak...blablabla....ya amponnnnnn....selamat mak takde hutang ptptn..jangan jeles....larikkkkkkk....

No comments:

Post a Comment