Wednesday, September 14, 2011

ALAM KEHAMILAN PART 1


Lepas je aku jumpa doc hari sabtu malam tuh...terus aku muntah2 dan jadi lembik...hari Ahad tu pulak hubby aku ajak pergi Hospital Annur balik...terus doc masukkan 2 botol air dengan ubat tahan muntah...tapi aku tak warded...aku just duduk kat kat unit kecemasan...aku memang tak suka duduk kat hospital...sengsara rasanya nak tunggu air 2 botol tu habis...balik je dari hospital, ada sekali berhenti tepi jalan..keluar balik air yang masuk tadi...lembik2...

On the next day, hubby excited nak pergi jumpa doc fatimah...hari isnin siap mintak masuk keje lambat lagi...aku kalau boleh nak tunggu dulu..at least muntah2 aku jadi kurang sikit ke...tapi hubby aku dah risau sebab muntah2 tekan kat perut...aku ikut je la..depan klinik pun aku muntah...tapi pandai2 la cover depan orang...time ni belum bawa plastik lagi...takde pengalaman...dan masa ni jugak tak silap aku hari pertama puasa...tapi aku tak boleh nak berpuasa langsung..even nak makan pun tak boleh...so hopeless at this time...

Masuk je jumpa doc fatimah...dia cakap wah lama tak jumpa..ada good news?aku jawab la dah check urin dan positif...terus dia kata baring kat katil...check atas perut..yup nampak la si comel itu...kecik je...about 6 weeks...


So doc pun bagi la ubat ect...dia kata makan takyah pantang2...makan saja apa2 pun...pulakkk...tapi kalau muntah2 cari la makanan apa pun yang tak bagi muntah..tapi makan tetap kena makan...seksa sungguh nak makan masa ni...

ok la...takde mood pulak nak taip panjang2...debbie kalah MU 2011...kecewa pulak rasanya...motif sangat la aku nak meroyan pasal benda ni kan...kowserr...

Saturday, September 3, 2011

RAYA 2011


Selamat hari raya dan selamat hari merdeka...hari ni hari raya yang ke 5...rata2 orang dah nak balik ke tempat asal balik...aku pun nak gerak malam ni dari dungun...harap2 tak jem la....kalau tak, otak aku yang jem duk dalam kete...pernah nak keluar dari dungun je ambil masa 2 jam sebab sangkut kat jambatan apa ntah namanya tu...hazab giler....

Hah tahun ni aku dapat makan lemang, ketupat segala bagai dengan sepuasnya...tapi yang tak bestnye anak aku kena demam, batuk dan selsema pulak...asyik nangis je...kesian betul...dah ambil ubat semalam ikut punggung...kalau mak aku tahu sure dia cakap..tu la kau....makan takmo jaga...huhuhu...mana boleh tahan wei makanan depan mata...slurpppp...

OK ni gambar family aku raya tahun lepas...


Sangat pucat dan tak bermayanya la aku...terlentok2 je...mana tak nya...24/7 dok muntah2...hah bandingkan dengan gambar raya tahun ni...


Ok la sikitkan...takde la terlentok2 terbaring je...boleh la tolong kacau rendang mak aku tu....heheheh...dan juga ada penambahan 2 orang di situ...suka la mak aku tambah cucu dia...pasal mabuk2 ni nanti aku citer detail kat entry lain..papai...

P/s : harap2 la pagi besok tak jem kat tol sg besi menghala ke tol seremban..