Sunday, January 29, 2012

BALI, INDONESIA

Hallooooooooooooooooooo....wow weee...lamanya la aku tak update apa2...update ni pun sebab aku nak cerita sket apa yang lama sangat aku buat kat bali tu...sesambil tgk AJL26 ni...ada stewardess cakap kat akak ipar aku..."akak nak buat apa lama2 kat bali ni"...sabar je lah..selamat ko cun...huhuhu...

Ok ini apa yang weols yang seramai 7 dewasa 2 kanak2 dan 2 baby buat...

1st day
4pm - check in at LCCT KL
7pm - depart
9.30pm - arrive at denpasar, bali
10.30pm - check in at Karma Jimbaran

2nd day
10am - bertolak ke ulun danu
1.30pm - lunch kat Taman Sari Restaurant (xsedappppppppppppppppp...xhygiene........tensionnnnnnnnnn..selamat xsakit perut)
3pm - sampai di ulun danu bratam temple..haikal ada peminat..sampai mintak bergambar...macam chinese...lupa lak nak tanya nama dia...ni la minah tu...
4.30pm - go to tanah lot. Buy painting and necklace...dapat beli 3 je painting....inche suami xbagi beli banyak2..huwaaaa... i love painting...
6.30pm - tengok kecak and fire dance...sampai haikal pun dok cak cak...kecak kecak..cak cak cak...satu hapah aku xpaham tarian ni...just tahu la ada yang jadi parameswara...sita...ntah sape lagi...
7.45pm - go back to karma jimbaran

3rd day
10am - go to zoo bali and pasar sukawati
11.45am - sampai di pasar sukawati...beli t shirts dan long skirts...ada orang mintak ngendong haikal dengan mia..xdapek do...bak kata kak ju akak ipar aku...sila ngendong mamanya sekali ye...dan painting kat sini cantik2 jugak...tapi pandang je la..huhuhu...
1.45pm - go to sogo mall at kuta..kat tepi laut je..best2...
2.30pm - sampai dan lunch kfc...menunya langsung xsama...biasa la tu...understood dat...
5pm - go to hard rock cafe..adik aku beli t shirt...
7pm - go back to villa jimbaran...

4th day
10am - go to oleh2 krishna and quiksilver boutique at kuta...
1.30pm - go to kintamani...drink at Batur Sari Restaurant...kintamani ni gunung berapi yang dah xaktif...scenery dia macam kat Ranau, Sabah....saujana mata memandang gitu..
5.30pm - go to tegalalang and ubud..beli pinggan kaca...kat sini pun ada painting lagi...and once again...dapat tengok je..huwaaaaa...tegalalang tu dapat tengok padi di tanam secara teres...bagus betul la dorang ni..space yang kecik kat tebing2 tu pun boleh tanam padi...
7pm - go to villa jimbaran...

5th day
12pm - check out from karma jimbaran...
2pm - check in at karma kandara...awesome place...highly recomended for those who want to honeymoon...go to nammos beach...

6th day
10am - go to nusa dua...shopping sarong and kimono...
1.30pm - go to spa...head to toe for 3 hours...aku tak tahu la orang lain...tapi bagi aku...indonesian kalau urut memang best...murah lak tu...huhuhu...
5pm - go back to villa kandara...

7th day
light and ez day...
6pm - cocktail party at lounge...ada 2 mat saleh...lupa nak tanya nama...sorang tu aussie...datang kat weols..sorry la weols xpegi kat uols..sebab bz amik pic...hhuhuhu...pineapple juice so tasty...

8th day
3am - check out from karma kandara...
4am - check in at bali airport...
6am - depart..
9am - arrive at lcct kl....
11.30am - arrive at seremban 2...

ok...later nanti aku sambung lagi...mau titun...lom abis penat lagi...T_T

p/s : hafiz menang...teringt johan buat lawak dulu...huhuhu...