Tuesday, June 26, 2012

POSAN OMAK

Semalam petang call mak...dah lama tak call...mak cakap balik dungun pun tak call...alamak...anak omak ni terlupa la...rasa bersalah la pulak...

Setiap kali call atau jumpa mak...antara pesanan dia:

1) Jangan mengumpat orang...jangan cakap orang tu ini...(huhuhu..saya tak cakap pasal orang...tapi orang suka sampaikan citer kat saya...camno tu)

2) Jangan lupa solat...

3) Jangan marah2 student...(erkkk...klu student buat hal? tak hantar assignment camno?)

4) Jangan marah2 haikal...jangan cubit haikal...budak2 biasa la nakal...ada mak marah2 ko?...(ni kes sayang cucu la kot...)...

5) Pegi mana2 jangan citer kat orang...(kalau citer dalam blog boleh tak? hehehe...)

6)  Jangan beli banyak umah banyak2...satu, dua cukup...(invest tak boleh ke?)

dan ada lagi pesanan2 WAJIB dia kat aku...kalau lah mak takde lagi (or aku yang pergi dulu)...camne la hidup aku...sure aku rindu dengan pesanan2 mak ni...ishk takmo pikir...



Ni mak dengan abah time mudo2 dulu...tak pasti dah kawen ke belum time ni...mak memang vogue...huhuhu..


Ni lak time dorang kawen...ada iras muka aku tak??? perasan tul aku ni...huhuhu..


Dan banyak lagi gambar kawen mak n abah...


Mak dah 68thn bulan 12 tahun ni...tapi maintain cantik tanpa mekap..anak ke 6 (aku la tu)..boleh lagi pakai kebaya....huhuhu...anak omak ni kuat makan la..susah nak kurus...hehehe...

Semoga Allah melindungi mak...amin......

P/s : bagus betul aku ni...proposal tak start apa lagi...boleh pulak merepeka kat blog...ngeh3...




Saturday, June 23, 2012

NEW SEMESTER

Hi all...a long silent from me...busy with my works...not mention other things that i involve with...something that i couldn't imagine that i have no interest on it...i can join them...and sit with them...not in my dreams...[-.-"]

New semester will be so hectic...i guess...something to do on Ramadhan...something to do with one thing that i honestly i hate most before...but it is quiet interesting when we chat around with people in various level...and something to do with my proposal...

I hope Allah give me energy, a very good health (harap2 gastrik ku tak datang la (>_<))....and i hope i can manage those things...InsyaAllah...

I will teach the same subject that i taught in Merlimau (kalau takde pertukaran la)...miss that subject...for one and half year i left this subject...hope i remember where i put my notes and powerpoint in my lappy...huhuhu...and for my proposal...yeah very thankful to my sis kak ngah...give me the procedures how to further my study...don't know when i will send my application..maybe this year...maybe next year...depends if i have time to complete my proposal...(kena kuat semangat)...

All things i do because of him...nothing can describes my feeling towards him...'Him' is Adam Haikal Hafiezf Izzuddin..



 What a cute face he has....or mama yang perasan??hehehe....

Time for bed right now...germany beat greece 4-1...what a promising game from germany...they will go to final..no doubt...byeeeeeeee...

P/s : if u look down with others, a double others will look down to you...don't ever talking about others mistake...if you are not perfect either...(sekali sekala boleh la..kalau selalu sangat naik menyampah pulak jadinya)

Saturday, February 18, 2012

SURATAN ATAU KEBETULAN

Sejuknye la sekarang ni kat luar...hujan pulak kat tampin ni...best tdo...huhuhu...apa aku nak citer eh...hmmm...pagi tadi terdengar lagu ni kat radio...teringat pulak ada orang pernah bagi lagu ni kat aku...dan orang itu ex bf aku zaman skool...bukan boyfriend...tapi bestfriend..used to be...dan kerana satu peristiwa..terus kitaorg xberhubung sampai sekarang..itu juga pilihan aku sendiri...harap dia bahagia dengan jalan yang dia pilih...



p/s: lelaki dan perempuan tidak mungkin akan jadi bestfriend...sape setuju???

Sunday, January 29, 2012

BALI, INDONESIA

Hallooooooooooooooooooo....wow weee...lamanya la aku tak update apa2...update ni pun sebab aku nak cerita sket apa yang lama sangat aku buat kat bali tu...sesambil tgk AJL26 ni...ada stewardess cakap kat akak ipar aku..."akak nak buat apa lama2 kat bali ni"...sabar je lah..selamat ko cun...huhuhu...

Ok ini apa yang weols yang seramai 7 dewasa 2 kanak2 dan 2 baby buat...

1st day
4pm - check in at LCCT KL
7pm - depart
9.30pm - arrive at denpasar, bali
10.30pm - check in at Karma Jimbaran

2nd day
10am - bertolak ke ulun danu
1.30pm - lunch kat Taman Sari Restaurant (xsedappppppppppppppppp...xhygiene........tensionnnnnnnnnn..selamat xsakit perut)
3pm - sampai di ulun danu bratam temple..haikal ada peminat..sampai mintak bergambar...macam chinese...lupa lak nak tanya nama dia...ni la minah tu...
4.30pm - go to tanah lot. Buy painting and necklace...dapat beli 3 je painting....inche suami xbagi beli banyak2..huwaaaa... i love painting...
6.30pm - tengok kecak and fire dance...sampai haikal pun dok cak cak...kecak kecak..cak cak cak...satu hapah aku xpaham tarian ni...just tahu la ada yang jadi parameswara...sita...ntah sape lagi...
7.45pm - go back to karma jimbaran

3rd day
10am - go to zoo bali and pasar sukawati
11.45am - sampai di pasar sukawati...beli t shirts dan long skirts...ada orang mintak ngendong haikal dengan mia..xdapek do...bak kata kak ju akak ipar aku...sila ngendong mamanya sekali ye...dan painting kat sini cantik2 jugak...tapi pandang je la..huhuhu...
1.45pm - go to sogo mall at kuta..kat tepi laut je..best2...
2.30pm - sampai dan lunch kfc...menunya langsung xsama...biasa la tu...understood dat...
5pm - go to hard rock cafe..adik aku beli t shirt...
7pm - go back to villa jimbaran...

4th day
10am - go to oleh2 krishna and quiksilver boutique at kuta...
1.30pm - go to kintamani...drink at Batur Sari Restaurant...kintamani ni gunung berapi yang dah xaktif...scenery dia macam kat Ranau, Sabah....saujana mata memandang gitu..
5.30pm - go to tegalalang and ubud..beli pinggan kaca...kat sini pun ada painting lagi...and once again...dapat tengok je..huwaaaaa...tegalalang tu dapat tengok padi di tanam secara teres...bagus betul la dorang ni..space yang kecik kat tebing2 tu pun boleh tanam padi...
7pm - go to villa jimbaran...

5th day
12pm - check out from karma jimbaran...
2pm - check in at karma kandara...awesome place...highly recomended for those who want to honeymoon...go to nammos beach...

6th day
10am - go to nusa dua...shopping sarong and kimono...
1.30pm - go to spa...head to toe for 3 hours...aku tak tahu la orang lain...tapi bagi aku...indonesian kalau urut memang best...murah lak tu...huhuhu...
5pm - go back to villa kandara...

7th day
light and ez day...
6pm - cocktail party at lounge...ada 2 mat saleh...lupa nak tanya nama...sorang tu aussie...datang kat weols..sorry la weols xpegi kat uols..sebab bz amik pic...hhuhuhu...pineapple juice so tasty...

8th day
3am - check out from karma kandara...
4am - check in at bali airport...
6am - depart..
9am - arrive at lcct kl....
11.30am - arrive at seremban 2...

ok...later nanti aku sambung lagi...mau titun...lom abis penat lagi...T_T

p/s : hafiz menang...teringt johan buat lawak dulu...huhuhu...