Monday, July 20, 2009

MALAYSIA VS MANCHESTER UNITED 9(^O^)p

hi there..just arrived at office..1st thing i do after sit at my chair is on my laptop and blogging...hehehe...

i've taken a leave for tomorrow..i need to settle all things that relate with my future house..i need to go to the bank..lawyer..yada...yada...yada...urgghhh...hopefully everything will be settle by tomorrow..hate to take a leave while there is a lots of work that i must done..

last week i when to cinema at sunway pyramid for watching ice age 3 in 3D with my hubby, bro, sis, and my younger bro as usual...it is very fun coz this is my 1st experience watching a movie with 3D..the picture seems like just in front of me and looks more real..

i snapped a pic when we walked to cinema...




last saturday i when to Stadium Bukit Jalil to watch football game..manu vs msia..me, my hubby and my bro was very excited..unfortunately, my bro not feeling well..so just me and my hubby go for watch this game..our comment is, msia give and play a good game..for me..to fight with the "giant" team in football is very less hope to get even a single goal..moreover to win the game..so the result 3-2 is very2 impressive..but yeah..msia still need a lots of work to do for compete with EPL team like strategy, confidence, skills and ect..manu also i saw not give their full performance for this game..maybe they underestimate msia team..for tonight, i think manu team will give no face to msia team..however..give a big hands to Amri.. 9(^0^)p



Saturday, July 18, 2009

Honda City (^o^)

while i'm surfing..coincidentally i found this pictures..bk parto for honda city..marvelous right??
































































































i dunno when i will get my car..maybe end of this mth..maybe next mth..when i saw all of this pics..i told to my hubby that i want my NHC like this..and my hubby said dat if i change the ekzos after get the car, my warantty will not valid anymore..huhuhu..so i decided just take bk modulo..anyway it is still nice..so maybe after warranty end, i will make my future car like this..maybe..huhuhu... v(^o^)v

Monday, July 6, 2009

Tired... T_T

recently...i love to use this symbol----> T_T..i dunno y..maybe i miss my past life..when i don't hv any responsibilities..jobless...miss my bed..my 'bantal bucuk'..uhuk...

tired..just came from dungun..arrived at kajg yesterday 12a.m..and dis morning drive thru to melaka..not get enuf sleep...since friday my hubby told me to take leave today..but i refuse..i've meeting dis afternoon..huwaaa..if i could..i want to..sob..sob..sob..

about house..ermmm..guess what..our loan is approved..horray..it takes just one day..unbelievable..i tot it will take a week..so now..me and my hubby bz to sketch..planning how our house will looks alike..yup..lots of arguiment..i love to argue with my hubby..hik3..

our future home is 26x70...end lot..down here is an example of our house...this one is for 22x70...

Thursday, July 2, 2009

Hikmah perpisahan.........

korang pernah rasa ditinggalkan oleh org yg plg dicintai??pernah mengetahui erti perpisahan??aku pernah...pernah dibiarkan, dikhianati, dibuang, dicampak...dan mcm2 lg..

tapi...xselamanya begitu...kat bwh ni aku copy paste dr metro..


MENGINGINKAN sesuatu yang amat sukar diperoleh bagaikan satu kepuasan tidak terhingga. Namun dalam soal hati dan perasaan, setiap yang didambakan sering menemukan kita dengan harapan palsu, sekali gus kepahitan berterusan.

Menghadapi perpisahan getir seperti putus kasih, putus tunang bahkan pernah melalui perceraian yang menjadi satu pengalaman pahit dalam hidup, sukarnya untuk bangkit semula sesudah segalanya hancur punah.

Namun, jangan putus asa atas segala kepahitan yang dilalui itu. Dalam percintaan, percayalah jika anda pernah dikecewakan, pasti akan wujud cahaya baru kemudiannya.

Cinta muncul secara langsung dan alamiah, namun cinta hidup melalui pemeliharaan. Sesuatu kemusnahan boleh saja berlaku mungkin angkara fitnah, kehadiran orang ketiga bahkan apa saja, biarpun alasannya cukup kecil serta sukar dipercayai.

Membinanya mengambil masa bertahun-tahun namun runtuhnya hanya dalam sekelip mata. Siapa yang tidak merana bukan?

Katakan pada diri, mungkin anda belum ditemukan dengan insan yang layak menerima ketulusan cinta anda sepenuhnya. Anggaplah perpisahan dengan yang lama sebagai permulaan untuk suatu permulaan yang lebih indah bahkan lebih bermakna.

Jangan menyeksa diri dengan menginginkan sesuatu yang tidak mungkin dapat dibina semula. Kata bijak pandai, cinta bukanlah bara, melainkan api yang keluar dari bara. Pun begitu, anda tega untuk melupakan si dia?

Berikut panduan yang mungkin dapat membantu diri merawat kelukaan akibat perpisahan atau cinta terputus di tengah jalan:

  • Terima hakikat

    Pertama sekali, perlu menerima hakikat si dia bukan lagi milik anda. Anda perlu belajar untuk menerima kenyataan pertemuan akan berakhir dengan perpisahan dan perpisahan adalah permulaan kepada pertemuan seterusnya.

  • Melarikan diri

    Siapa kata melarikan diri tidak menyelesaikan masalah? Memang melarikan diri tidak akan menyelesaikan masalah tetapi ia dapat mengurangkan tekanan.

    Cuba pergi ke tempat yang agak jauh dan rehatkan minda. Tetapi jangan pula berkunjung ke tempat di mana anda pernah pertama kali bertemu atau tempat anda selalu mengadakan janji temu kerana khuatir nostalgia lama berputar kembali. Ia tentu sukar bagi anda untuk melupakan si dia sedangkan tujuan sebenar anda adalah melenyapkannya terus kenangannya.

  • Luahkan perasaan

    Luahkan segala resah yang terpendam atau duka yang sarat itu kepada sahabat karib anda. Mungkin dia tidak banyak membantu tetapi sekurang-kurangnya dengan meluahkan perasaan, anda akan dapat menghilangkan tekanan.

  • Jatuh cinta lagi

    Suburkan semula rasa cinta terhadap orang yang mungkin baru muncul dalam hidup anda. Apabila jatuh cinta pada seseorang sekali lagi, jangan menyeksa diri dengan menganggap cinta anda tidak diterima. Cinta itu tidak pernah ditolak kerana setiap insan memerlukan dan menginginkan untuk dicintai.

    Wujudkan cinta itu dengan memberikan sesuatu bukan mengharapkan sesuatu. Kebahagiaan memberi jauh lebih sempurna daripada kebahagiaan kerana menerima.

  • Cuba ingat orang lain

    Setiap detik wajahnya masih membayangi dan terngiang-ngiang perbualan mesra dengannya. Sukarnya melenyapkan setiap inci kenangan memang tidak dinafikan.

    Kalau teringatkan si dia, mengapa anda tidak cuba dekat dengan orang lain misalnya ahli keluarga, bekas rakan sekolej yang pernah sama-sama bergiat aktif atau sesiapa saja yang mungkin membahagiakan. Mungkin dengan cara itu, ia akan membuatkan anda kembali bahagia walaupun ia mengambil masa. Yang pasti, belajarlah melupakannya secara perlahan-lahan.

  • Buang saja hadiah pemberiannya

    Bunga, jam, penanda buku, baju, seluar, jaket, novel cinta, bunga, beruang kesayangan, cincin, rantai atau apa saja, jangan disimpan lagi. Ia kelihatan seperti anda tidak menghargainya namun itulah yang terbaik atau pulangkan kembali hadiah itu kepadanya.

  • Berdoa dan bertawakal

    Ini adalah cara terbaik dan penyelesaian bagi segala-galanya. Berdoalah kepada-Nya supaya diberi kekuatan jiwa dalam menghadapi dugaan dalam kehidupan dan diberikan pasangan serasi.

  • *raining like cat and dog in outside..sigh...

    Wednesday, July 1, 2009

    Hectic!!!!!

    it is really2 hectic time for me..to manage this..manage dat..meeting..robot competition..development new assessment for module..and many more...as if there is no tomorrow for me..

    however...last nite i still hv time for movie..yupp..i went to watch transformer once again..unfortunately..once again i fall asleep...ermm...i think my mind works very hard nowadays...coz i can sleep anywhere anytime...hehehehe....

    so i guess i must continue my work.. :'(

    *is it possible if i take MC for this week????

    Sunday, June 28, 2009

    I Miss It....what a waste... T_T

    it is such a waste...how come i can missed it..goshhh...

    at previous entry i said dat i'll go to watch the transformers..one of my fav movie..but it is turns out not like what i've been thinking...

    my movie started at 12.15 a.m at THX usj...thanks to my bro dat make a reservations...i'm not blame him coz i knew this movie will full house...and the tickets for 7 persons just avail at midnite...anyway..thanks bro..hehehe...also thanks coz pay for us...i owe u...(^_^)

    the "thing" was happened when the movie is half way thru...my eyes can't stand anymore..i'm yawning many times...but i still want to watch it till the end...i want to know what will happen...but my eyes object my mind...so slowly i lean my head at my hubby's shoulder..my hubby said.."feel sleepy?"...i ans.."yeah".."so just take ur nap"...huwaaa...i'm sleeping while watching dis movie...wth????..

    when the movie end...while walking to lift...my hubby and bro always talking bout the way autobots and decepticons fighting..it is very annoying me..really...i want to watch it again!!!!!huwaaa T_T

    ***pesanan penaja..lain kali jgn tido dlm wayg okek... [@_@]

    Saturday, June 27, 2009

    Transformers...

    hurmm...it is along time since i'm freezing...if i can say like dat...couple of month without updating my blog..not bcos don't hv enuf time..just don't want..the 1st step i'd taken after sign in is...deleting all the post dat make me hurt..hurmm..don't want to remember it anymore..it is so hurt inside me..killing me as well..

    refer to the tittle..i bet u all know bout dis movie..yeah..i will go for watch it tonite..with my hubby and siblings...it is too good to be around with them..my lovely family..hv fun together..like before..

    very hectic dis month..not bcos of work...but travelling around malaysia..with my family...collegue..it is so relaxing...so down here is a couple of pictures dat i can publish..take ur time to look...

    at Teluk Rubiah, Lumut, Perak...so beautiful..and privacy...















    visit to Paka, Terengganu...everybody just going crazy...hahahah...

    Thursday, March 5, 2009

    Penantian Satu Penyeksaan...

    hai..berjmp lg..lama aku tulis pape dlm blog ni..bz sbb dlm proses pantg..ok la..penanti satu penyeksaan..knp ye??

    citer dia mcm ni..bln satu hr tu aku interview utk jwtn ***..dh kol pjy hr isnin yg lpas..aku lulus..Alhamdullillah..tp hr ni kwn2 aku kol lg dan dorg ckp dh leh tau tmpt posting..aku mula2 xcaya..so aku xder la kol..smpi kul 4 ptg td kwn aku lg sorg msg aku dh leh tau.aku dgn berdebar2nye kol la..tp hampeh..xberjwb..xper la..mgkn dia bz...besok aku cuba lg..tp yg xbestnye mlm ni aku tdo xlena la..huwaaa...k la..besok aku update lg..bye2..

    Monday, February 9, 2009

    IT Freak...

    hari ni pegi shopping dgn jayanya...shopping 2 printer dgn external hard disk...kat ukm kan tgh ada pesta IT...so singgah sana ingt nk riki2 barg je..xsgka terbg gak la dlm rm500++...tu klu duk lama lg kat situ sure borong sakan...slmt xder cash money je...

    skrg ni aku dh start puasa...sbb bsk kan nk op...so kne la berpuasa...harap2 semuanya berjln ngan baik..pastu leh lepak kat kg...semlm penat sungguh...aku buat tuisyen dr pukul 11-6.30 ptg...ada gap pun sejam2 je..so mlm tu abg aku ckp ada game bola manu main...jd aku lepak la smpi kul 12mlm...rupa2nya aku terus tertdo...mcm bosan je time 1st half...terus aku ajak hubby blik...smpi2 kat umah je..abg aku msg..manu menang 1-0 dgn west ham...cesss...asal aku blik je br la nk goal...td xmo goal plak...hampeh tul...

    aku dh beli gamat healing perisa oren..so nanti lpas op kne la minum...tp gamat healing yg bgs yg lain...tokey kedai tu ckp xbrape sedap...dr aku xmkn benda tu baik la aku beli benda yg aku mkn...even effect dia mgkn xsama...xper la..janji aku ada minum supplement...so..jmp lg next week...(sbnrnye aku tgh takot+riso+cuak nk op besok (@ _ @) )

    Saturday, February 7, 2009

    Memancing..

    tadi aku g memancing...xpenah2 aku join hubby aku g mancing...hr ni dia ajak sbb dia dh belikan alat pancing utk aku..so dr duk bisu je kat umah...baik aku g..blh tenangkan fikiran yg xtentu arah ni...bkn mancing apa sgt pun...mancing kat kolam je...kat country height..

    rupa2nya best mancing ni...asal aku letak dlm kolam je dpt ikan...ok2...to be honest...hubby aku yg letak dlm kolam...aku mana reti...aku reti pegang je...tp...xsmpi seminit ikan naik...seronok tul walaupun lampam kecik...apa ntah resepi umpan yg hubby aku taruk...dia bubuh dedak,roti ngan belacan sket...jgn xcaya...naik 8ekor lampam td even kecik2 pun...seronok sgt...tp 5ekor terlepas dpn mata...eeeeee...tension tul...

    xlama pun mancing tu...ada la dlm 2jam...dr kul 10-12 tghr...klu tak sbb dh lapar...mau aku duduk situ smpi ptg...dh la environment cantik..mmg relax la...ble ntah nk g lg...hr selasa dh op...tggu bln dpn la br pegi lg...ble dh betul2 sembuh...klu ada sape2 tahu tmpt menarik utk mancing bgtau la kay... :)


    Tuesday, February 3, 2009

    My 1st entry :D

    Assalamualaikum w.b.t...

    sbnrnye dh lama aku nk create blog sndr...tp tu la kadg2 ble ada free time je aku terlupa...tp hr ni ble aku bc blog2 org lain...teringin nk buat sndr...so terwujudlah blog aku ni :D

    tujuan aku buat blog ni hanyalah nk share apa yg aku rs...hidup aku...dan apa yg aku buat...dan juga nk share ilmu2 dgn pembc semua..itupun klu ada org nk bc blog aku ni....

    last week jgk aku dh attend interview utk lecturer tu...time interview tu ok jgk la...even aku slh jwb 1 q...hehehe...tp xper...yg lain ok...ble ntah nk dpt surat posting tu...skrg ni dgn bz tuisyen lg...nk op lg...harap2 luka op tu nanti sempat sembuh sblm hr ahad...sbb ahad dh kne ngajar tuisyen...dgn tuisyen ni jgk la aku dpt duit poket sbb aku xske mgharap dr hubby aku...sejak abis master thn lpas..aku duk umah rs mcm menyushkan dia...even dia xanggap mcm tu..tp aku kurg selesa bergantung dgn dia je...harap2 aku dpt posting yg dkt2....slh satunya sbb tuisyen aku ni...

    aku harap semoga Allah s.w.t lindungi aku semasa op nanti...dan aku harap ada berita yg baik slps op tu...semoga juga nanti aku dpt laluinya...amin...bersmbg lg k....wassalam..