Sunday, November 20, 2011

RELAXING SUNDAY

Hi...Korang suka tak hari ahad? Aku paling suka hari ahad...sebab usually setiap hari ahad...hubby aku akan bawak aku dan anak pergi park S2...ala dekat je dengan umah...dan hari ahad jugak la hubby aku tak busy...kalau dia keje jugak......arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

Dalam kul 7 kitaorang sampai...tak perasan semalam hujan...so cuaca sangat la best...embun sejuk kan...terus kitaorg decide jalan2 2 round...biasa kitaorg pusing sekali je park tu lepas tu balik...tapi sebab masa masih awal...boleh la bagi keluar peluh sikit...lemak pun dah banyak nih...huwaaaaaaaaaa...

Time ni orang takde la ramai sangat...tapi while walking tu...nampak 2 team hoki tengah training...wow...teringat zaman2 sekolah...best betul...lepas tu ada budak tengah main roller blade...hubby aku pun tanya...hari tu dah amik roller blade kat tampin...main la kat sini...erkkkk...aku ke nak main??aku jawab taknak...tunggu la haikal besar sikit..main dengan dia...malu la plak main sorang2...aku kan pemalu..kalau jatuh tak ke malu...hahaha...

ni la roller blade aku...aku pun dah tak ingat aku beli kat mana dan harga berapa...dah lama giler roller blade ni...lepas je aku masuk keje aku dah tak main..simpan kat tampin...berhabuk lagi..tapi masih boleh guna...


Aku terasa nak cari roller blade baru la..kaler pink lak..hahahha...aku memang takde kaler lain..manjang pink aje...masa ambil kat tampin tu mak aku dah pesan..main elok2 ye..kang jatuh plak...wah macam zaman skolah dulu la mak pesan..rindu kat mak..muahksss...ingat kaki lebam2 main hoki mak la tuam dengan kain panas...hmmmm...miss good old days...T_T

Semalam pulak kitaorang shopping kat JJ...lepas tu makan kat chicken rice...hubby tanya aku nak makan apa...entah la sekarang takde selera plak nak makan...aku just pesan ni je..


Hubby aku dengan Helmi pesan ni pulak..sungguh la tak aci...


Dan muka anak aku lak jadi gini...pantang tengok makanan...


Dan aksi ini jangan di tiru okek...


Owh time jalan2 kat park tadi ada 2 chinese gals tengah jog...lalu sebelah anak aku je...terus cakap..wah his eyes...so cuteeeee...adoi la...jangan dah besar ramai peminat dah la..penat aku nak jaga kang...


P/s : Next week nak start jogging balik...hubby cakap jogging kat park je la..tredmill tu bila ntah nak amik...yeay...mari2 membusy kan body...\(^_^)/

Wednesday, November 16, 2011

MAK

Tetiba aku rindu dengan mak aku....

klu nak call sekarang mak dah tido lak....

mak..

makkk...

makkkkkkkkkkkkkk....

makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....

i loveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

p/s : td 1st time rasa budu...dapat 2 sudu je terus tekak rasa tak sedap...pecah rekod kau...kalau mak tahu ni sure dia kagum dengan aku....motif???hahahahaha...

Tuesday, November 15, 2011

AKU MAAFKAN KAMU



Dengar lagu ni time drive nak pergi keje...mula2 dengar macam pelik sikit...tapi lama2 ok jugak lagu ni...last2 rasa macam sedih pulak....mungkin sekarang musim hujan...jadi tiba2 rasa sedih...motifffff?????langsung takde kena mengena okek....

  • October 3

    • Salam... xkerja ka?

    • salam... xkerja ka

  • Amrah Mat Safri
    • Salam. Tgh keje. Nape ye

  • October 3

    • saja ja... sihat?

  • Amrah Mat Safri
    • Sihat. Keje ok?

  • October 4

    • Alhamdulillah... sederhana.... amcm... dah ada PHD?

    • Blm lg. Tgk la klu rajin next year ke. Nk smbg master ke?

  • October 7

    • Xnak... klu sambung pun bidang lain... :p

  • Amrah Mat Safri
    • Bidg apa klu nk smbg?

  • October 7

    • Yer ek... Bidang tu x pasti la.. tapi mungkin buat PJJ ja... Buat dgn University of Madinah... Under Institut Ibnu Qayyim... Mungkin thn dpn.... InsyaAllah... Doakan....

  • Amrah Mat Safri
    • Ok la tu. Insya Allah ada jlnnye. Bidg agama ke?tukar bidg ye

  • October 7

    • InsyaAllah... Maher Zain.... MJ....Mesut Kurtis.. Irfan Makki.. heheh ..Aku xde bakat dlm music pun.. Kembali pd fitrah Asal.... Semoga terampun dosa2 yg telah byk dilakukan.. Nak jadi Ulil Albab...

    • Amrah Mat Safri
      October 11
      Amrah Mat Safri
      • Xperasan ada msg. Nk jd ulil albab pun xsemestinya ambil bidg berkaitan agama. Bidg lain pun blh. Just wish u all of luck.

    • October 11

      • 1) Betol.. tepat sekali.. 2) Skrg bukan nak ambil bidang agama, tetapi lebih kepada memperbaiki diri... U pulak

    • Amrah Mat Safri
      October 11
      Amrah Mat Safri
      • Bagus la berubah kpd kebaikan. Semoga bertemu dgn apa yg dicari

    • October 12
      • Him
      • Amin.. Hidup ni ada gangguan "syaitan" & Nafsu yg jahat...!! Jadi selagi Allah bagi peluang "Masih Hidup" baik kita gunakan.. Semua keturunan Adam tidak terlepas dari dosa... Setiap anak Adam diberi peluang... Bukan nak kasi ceramah... :p

    • Amrah Mat Safri
      October 12
      Amrah Mat Safri
    • Xpe. Dh biasa. Hubby+abg2+kakak2 pun selalu bg ceramah. Lebik baik ceramah kat family surround kita dulu. Dan klu dh baiki xperlu nk cerita pd org. Betul tak?
Sebelum ni telah berjanji ingin menjadi kawan baik...kalau nak berkawan, buat seperti kawan...i can be your best friend...very2 best...lupakan kisah lama...i love u as a friend....

Ada orang tanya...lama dah...how come u bercinta dengan orang lain kawen dengan orang lain..boleh ke nak sayang macam yang dulu? i just smile and answer...biarlah itu antara hati ini dengan tuhan je yang tahu..as long as he want me...i stay...

p/s : this weekend wedding abg angkat dolu2...harap2 hubby tak busy dan dapat attend kenduri dia...teringat ramai tak suka dengan dia dulu...but he don't do anything wrong to me..so i just ignored others...he is a good listener to me...rite now it's hard to find one...hmmmm....

Sunday, November 6, 2011

SALAM AIDILADHA

Hai readers...lama nye la aku tak update....neway selamat hari raya haji...best betulkan balik kampung...pada yang tak balik tu....jangan sedih2...aku pernah merasainya....huwaaaaaaaaaaaaaa....T_T

Apa erti pengorbanan kepada semua? Berkorban tidak perlu meminta balasan....tetapi jika setiap pengorbanan kalau dihargai adalah lebih manis...nak2 kalau berkorban untuk orang tersayang...ngeh3...

OK la....kepala dah weng...banyak sangat makan lemang kot...korang jangan la makan lemang banyak2...pengsan....(@_@)....daaaaaaaaaaaaa