Wednesday, August 24, 2011

SALAM AIDILFITRI




Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin dari kami unit peperiksaan Politeknik Port Dickson.






P/s : nak cutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!

Tuesday, August 23, 2011

HOW I GOT PREGNANT PART 5


Mari mari kita sambung cerita...

Selepas aku pergi klinik kat Tampin dan makan ubat gastrik...still badan aku rasa tak sedap...susah aku nak explain macam mana rasa tu...tapi yang aku tahu nak tidur malam susah...aku jadi resah gelisah...buat apa semua tak kena sebab badan rasa lain sangat...orang dah preggy tahu la kot rasa itu...tapi ada yang tak rasa apa2...ikut badan masing2 la kot...

Kemudian bila dah dapat MC tu, aku apa lagi...cabut balik kajang la...aku ingat lagi hari jumaat malam...aku tak boleh nak tidur...aku rasa badan aku banyak angin dan angin tu tak boleh keluar...belakang badan aku rasa macam penuh dengan angin...terus aku kejutkan hubby suruh lumur minyak panas kat belakang badan aku...satu badan okek...lepas tu aku suruh letak kat perut...hubby aku taknak mula2...tapi aku dah macam nak hangin je..yelah memang mood kacau sungguh...aku siap cakap lagi..."abang nak takut apa?am bukannya pregnant pun"..terpaksa la hubby aku letak...tapi dia letak sikit je sebab dia cakap apa2 pun kena ada precaution...huhuhuhu...

Dan malam tu aku tidur dengan keadaan yang panas...yelah satu badan lumur minyak panas...lagi la aku tak boleh tidur..hamikkkk kau....dengan bau minyak tu lagi...nak sangatkan...bukan keluar angin pun...sama je...aku letak minyak yu yee kot kalau tak silap...selamat la takde la busuk pun bau minyak ni...

Kemudian hari sabtu tu hubby aku pergi kerja...aku duduk la kat rumah lepak2...masa ni badan memang still rasa lain macam...tapi aku masih boleh bertahan...sampai lah ke petang aku dah macam orang sasau...terbaring je...tunggu la hubby aku balik...lepas je Maghrib hubby aku tengok aku dah telan ubat gastrik tapi still macam tu jugak...dia ajak pergi Hospital Pakar Annur..dekat je dengan rumah..dalam 5 minit je dah sampai....memang aku rasa tak larat la nak berjalan..kat dalam hospital tu aku terlentok je...

Aku dah tak ingat la nama doc tu...tapi lelaki umur dalam 45-50 kot...memang kelakar doc ni...aku dah la macam separuh nyawa ni dia boleh buat lawak lagi...masuk2 je doc tanya kenapa?aku jawab la sakit perut mungkin gastrik...dia tanya period macam mana...masa ni baru aku perasan period aku tak datang dah 2 minggu lebih....terus doc suruh check urin sebab dia takmau bagi apa2 ubat selagi aku disahkan tak preggy....masa ni aku argue dengan doc...siap cakap dengan doc yang aku tak rasa aku preggy...doc tanya balik..awak takmau preggy ke?ke awak saja2 takmau preggy...sabar je la doc ni...last2 aku pergi la jugak check dengan hati yang berat..yelah mana pernah positif pun kalau aku check sebelum ni..rasa macam membazir je...

Aku dengan hubby tunggu kat luar...aku senyap dia pun senyap...yelah aku memang takde mood nak bercakap apa2...muka pun ketat je...kalau orang dah biasa dengan aku tahu la muka aku macam mana kalau ketat kan..macam nak makan orang gitu...tu yang hubby aku takut nak tegur kot..hehehhe...

Bila kena panggil masuk dalam balik...aku tengok doc senyap je...serius je muka dia...terus dia cakap..."tahniah, puan pregnant"...aku apa lagi..."hah?"...menganga la tak percaya...terus dia terbalik kan Urine Pregnancy Test (UPT)...dan yup..so clear kaler line merah lagi satu tu...ni UPT tu...


Aku tengok hubby...hubby tengok aku...dia dah start nak senyum...aku still tak boleh senyum...cisss...tak sangka pulak doc...doc pun senyum je...terus dia suruh aku stop makan ubat gastrik dan dia bagi la macam2 ubat dan vitamin...keluar je dari hospital terus hubby aku kiss kat dahi..tapi aku tolak pasalnye aku rasa mual sesangat...jalan pun slow je...kepala dah weng....sampai je kat rumah aku rasa nak makan mangga...selamat la ada kat rumah tuh...aku siap makan 2 biji lagi..hah dari sini la bermulanya aku muntah2 yang maha hebat dan dahsyat...aku muntah kaw2 lepas makan mangga tu...dan terus hubby aku suruh rest dan tidur...aku pun tidur la dalam keadaan yang mual2...

Nanti aku sambung macam mana keadaan aku di alam kehamilan...sangat buruk muka aku okek...ada aku ambil gambar cuma aku taknak publish je...aku rasa kat next entry nanti aku tepek...

OK jom bersahur...

P/S : setelah menunggu selama 3 tahun...pahit awalnya...manis akhirnya...InsyaAllah...

Monday, August 22, 2011

M-POP?

Sedang aku drive kereta nak balik petang tadi...tiba2 aku terdengar lagu ni keluar kat corong radio...aku dah agak sure anak didik KRU jugak ni..nah korang yang tasty dengan K-POP la J-POP la..mungkin boleh support group ni...aku??aku tukang dengar je boleh la..heheheh..



Yang sebelah adam yang kat belakang tu agak tasty jugak kan??Tapi aku suka lagu K-POP ni..layan gak ar dulu2...walaupun aku tak paham...sekarang mak dah pencen...



Ya amponnnn...orang gi solat terawikh aku leh post benda2 ni..jangan lahar makkkk...larikkkk...

P/s: DJ putarkan lah lagu cinta..dedikasi kepadanya....lalalala...

MOOD CUTI RAYA...T_T

Alkisahnya aku dah malas nak pergi kerja...alkisahnya aku dah dalam mood cuti...aku start cuti dari hari sabtu 27/8/2011 sampai la 5/9/2011...huwaaaaaaa....takmo pergi kerja...dah la takde kerja sangat kat ofis ni...orang lain semua tengah sibuk bagi2 kuih raya...hias2 ofis...ni pembantu tadbir yang buat....aku tercongok depan komputer sambil surfing2...sengal2 gitu...

Korang paling suka kuih raya apa eh? Aku paling suka kuih semperit, biskut kacang, sarang semut, almond l0ndon dengan strawberry coklat...aku boleh habiskan satu botol tu dalam satu hari je...hahahaha...padahal kuih tu untuk tetamu..ishk3...

Rindunya nak makan lemang dengan rendang ayam...pasal tahun lepas aku kan tak beraya..mabuk2 preggy...sedih wei tengok orang lain makan dengan seleranya..aku dapat masuk satu keping lemang dalam mulut pun dah kira besar rahmat...tapi lepas tu muntah balik...cisss...weekend ni mak dah booking aku untuk kacau2 rendang...huhuhu...aku paling tak suka duduk depan rendang tu....boleh tertidur wei...muahahah...lain la kalau aku uzur..best gila dapat makan dulu...keh3...

Raya ni amat bermakna sebab raya bertiga...harus ambil gambar kat kedai gambar nanti..itupun kalau sempat..ok la..jom sambung buat kerja walaupun nan hado...

P/S : Macam nak ambil cuti je hari jumaat ni...cuti banyak lagi...huhuhu...



Friday, August 19, 2011

HOW I GOT PREGNANT PART 4


Hari ini aku cuti....yeayyy...\(^_^)/...tapi banyak benda nak kena buat 3 hari ni...nak buka puasa kat merata2 tempat...nanti la aku citer kat entry yang lain...hah hari ini jugak banyak benda nak kena buat...kemas2 rumah...pergi servis kereta...urrgghhhh...i hate waiting...temankan inche hubby shopping2...aku duk nganga je la..eh kan mak dah kata mak takmo shopping apa2...ngerti??tapi kalau inche hubby nak belanja takde salahnya kan...huhuhu...hari ni jugak first time kitaorg nak ngedate sama2...haikal kat rumah pengasuh la...cian dia..

Ok sambung dari entry yang lepas...selepas IUI aku failed, aku decide nak relax dulu..penat la sebenarnya buat treatment ni...i need a rest...sebelum tu bulan 12/2009 aku dah beli tredmill harga dalam rm2k++...gigihkan aku nak kuruskan badan...huhuhuh...wei time ni berat aku dah 70kg okek... so aku pun berjogging la kat rumah...balik keje je terus jogging...biasanya 1km la sehari...mula2 nak start exercise balik punya la seksa...hah jogging sekali pegang dumbell kat dua2 belah tangan...eh betul ke namanya dumbell??ah gasak la...

Selain itu aku dah start diet sendiri...aku just makan biskut oat IKO tu dengan sup campbell...aku start diet bulan 4/2010 kot...tapi kalau aku agak2 terbabas diet tuh, aku akan pastikan aku jogging 2km hari tu...wah gigih sangat....kat tredmill tu leh check berapa kalori yang dibakar...hah ni la tredmill aku....


Ada sebab napa aku letak kat sebelah katil...agak2 aku penat je aku boleh terus terjun tiruk atas katil tu...wahahahha...membebel mak aku kalau peluh2 dok atas katil...ayooo anak dara...eh bini orang perangai tak semenggah langsung....tapi sekarang tredmill ni kat umah tampin....dah berhabuk bersawang pun...bila la aku nak bawak balik sini..rindu la nak exercise balik...

Lepas tu dalam bulan 5/2010 ada kawan kat ofis bawak aku pergi mengurut kat merlimau tu jugak....aku pun ok la..boleh la saja2 nak try...nama tukang urut ni orang panggil Mak Minah...dia urut bahagian rahim la...lepas tu dia cakap aku suka makan benda sejuk2...sebab tu rahim aku kembang...entah betul ke tak...aku pun takde la tanya doc...then dia urut bagi bulat balik...itu dia cakap la....tapi tak sakit pun...dia urut macam belai2 gitu jah...heeheheh...upah dia rm20...murahkan...lepas tu dia cakap kalau ada rezeki preggy la kot lepas ni...aku iyekan aje...padahal takde la nak mengharap sangat...

Kemudian bulan 6/2010 aku period macam biasa...bulan 7/2010 tak datang2....2 minggu tak datang2...aku buat bodoh je la..sebab memang kadang2 waktu keuzuran aku ni tak menentu...takde la aku nak check ke apa...malas dah...masa ni memang takde la pikir nak preggy pasal aku nak turunkan balik berat badan aku...time ni berat aku tak silap dah 65kg..ciss turun pun 5 kg je..hahahah...orang ada PCOS ni memang susah sikit nak turun berat badan...

Bila dah 2 minggu tak datang2 jugak...aku pun exercise la macam biasa...berjogging sambil angkat dumbell...masa ni aku upkan lagi 2.5km satu hari...tapi ada satu hari tu aku start mencungap2...aku dapat lari 1km je sebab aku rasa nak pitam...terus badan jadi lain...terduduk la kat tepi katil...masa ni fikir takkan la gastrik aku datang balik..perut aku memang sakit sikit...kebetulan hari tu hari rabu...hubby aku balik tampin...so bila tengok aku dah tak boleh bangun dari katil dan mak aku dah start membebel pasal aku gastrik mungkin pasal aku tak makan...terus hubby bawak gi klinik kat tampin...mak aku membebel pasal aku just makan sayur yang dia masak je..nasi dan lain2 aku tak ambil...mana la orang tua tu tak bising...ngeh3...mak i lap u...jangan marah2 ar....heheheh...

Tapi kat klinik tu dia bagi ubat gastrik dengan antibiotik je...takde la pulak dia suruh aku check urin ke apa ke..ye la aku pun tak bagitau yang aku dah lewat period...masa ni memang aku flat...nak jalan pun aku rasa macam nak suruh orang dukung je...dan aku dapat MC 2 hari...masa ni awal bulan 8/2010...seminggu lagi nak puasa gitu...balik rumah je terus makan ubat tu...dan aku pun tidur...memang la rasa badan macam letih sangat....

Ok nanti aku sambung lagi...memang panjang ceritanya...huhuhu...

P/s : sapa mau teman aku gi servis kereta?? sangap...sangap...



Wednesday, August 17, 2011

HOW I GOT PREGNANT PART 3

Sedar tak sedar dah 17 hari kita berpuasa....cepat je masa berlalu kan...ke korang rasa lama? entah la..aku rasa kejap je...tup2 anak aku dah 5 bulan...tup2 anak aku dah boleh guling2..dah boleh lompat2...kalau la dia boleh merangkak dan berlari aku tak tahu la macam mana keadaan kat rumah aku ni...

aku nak sambung cerita pasal ovarian drilling...ok masa ovarian drilling ni kiranya minor surgery...sebab tu takde la mahal sangat...walaupun minor masih kena under general anaesthetic (GA)...macam kena bius bagi pengsan terus la..tak boleh separuh2 pengsan.....doc suntik ikut tangan...dan aku diberi bantuan oksigen...wah first time tau aku rasa nikmatnya udara oksigen yang segar...heheheh..lepas tu nurse suruh aku mengucap....aku pun mengucap la tak henti2 sampai la aku tak tahu bila entah aku tertidur....alih2 aku tengok nurse kejutkan aku suruh bangun kata semua dah selesai...tapi aku rasa mengantuk lagi...aku pun tidur balik...keluar je operation room hubby kejut lagi...time ni baru aku sedar sikit walaupun mamai lagi...tapi sejuk yang amat...aku menggigil2....terus suruh nurse selimut lagi satu...oh ye hospital ni best pasal dorang pasang ayat suci Al-Quran tak henti2...tenang gitu...

diaorang pun tolak aku masuk bilik...aku ambil bilik 2 orang...save budget sikit...sampai je kat katil terus muntah...walau sikit tapi azabnye....tak tahu la nak cakap macam mana....dengan baru lepas belah perut...wohoho...best gilerrr....heheheh...doc cakap aku alah kat ubat bius tuh...walaupun dan berpuasa one whole day before...still muntah jugak...oh ye...nak operation apa2 je kena la berpuasa ye....perut perlu kosong...kalau tak nanti lagi la banyak muntah...ishk muntah sikit pun dah menggigil badan nak tahan sakit kat perut tu...yelah ubat bius dah abis...hah masa ni pulak dah susah nak bangun...besoknye tu baru boleh bangun...itupun kena bantuan...kalau tak memang jatuh la...ni ada video kat youtube pasal ovarian drilling..[-.-"]



itu salah satu video...banyak lagi video kat youtube korang boleh tengok...hah yang cecair kaler biru tu diaorg lepaskan dye...nak tengok sama ada tiub falopio tersumbat atau tak...lepas tu tebukan di buat tak boleh banyak2....paling banyak 10 atau 11 kot...doc buat kat aku 8 tebukan je...dan ovari orang ada pcos ni kaler putih dan besar sikit dari orang normal...

enough for that...tapi pengalaman berharga la sebab tak penah2 operation kan...hah lagi satu aku nak kongsi...kalau operation apa2 je...makan ikan haruan atau gamat haruan atau apa2 je la yang berkaitan haruan jangan banyak2...cukup 3 hari je untuk sembuhkan luka...kalau makan lama2...nanti kulit lebih kat tempat bedah tu akan keluar...tapi bagus nak bagi luka cepat sembuh...petua untuk sesiapa yang kena operation lah...

kemudian aku ada cakap kat entry yang lepas aku buat IUI kan...ok pasal cucuk2 tuh, doc akan bagi ubat untuk cucuk...aku pun dah lupa apa nama ubat tuh...dengan clomid sekali..sebab IUI dia nak ovum yang besar lebih dari satu tapi kurang dari 5...sebab takut pregnant lebih dari empat orang...kalau ada banyak ovum yang membesar pun doc tak nak buat...tapi masa ni ovum dah boleh membesar dengan sendiri...macam mana aku boleh tahu??doc akan buat scan monitor ovum kat dalam ovari tuh....atau TVS...boleh google2...malas aku nak terangkan lebih2...heheheh...

ok ubat tu di inject atas perut start hari ke 5 period....untuk 5 hari...kalau inject waktu pagi...kena konsisten inject waktu pagi..kalau malam, malam lah...ikut la yang mana korang nak...kemudian dah abis inject kena makan clomid pulak untuk 5 hari jugak...proses ni memang la kena disiplin kan diri..dah la dengan orang yang macam aku ni susah betul nak makan ubat...tapi nak try jugak punya pasal...aku redah je lah...dari duduk tak buat apa2 kan...usaha je la apa yang terdaya pun...huhuhuhu....

kemudian start hari ke 11 onwards, doc akan monitor pembesaran ovum tuh...memang penat la nak ulang alik pergi kerja...dengan aku yang keje kat melaka lagi..nak ke KL lagi...kalau ingat2 balik sanggup betul aku redah jauh2...hehehehe...tu la nak preggy punya pasal kan....dengan hubby yang susah nak cuti...ishk2....

hah tu kira agak detail jugak la aku tulis pasal operation dengan IUI walaupun ada la part2 aku tak citer sangat....nanti aku sambung lagi k...tungguuuuuuu....aku memang suka buat orang tertunggu2...hehehehe...

p/s : tahun ni aku dengan hubby takde baju raya pun...pakai je apa yang ada...konsep wasatiah gitu...mak aku cakap bagus....baju ko tu dah melambak2...uhuk...T_T

Saturday, August 13, 2011

HOW I GOT PREGNANT PART 2

ok sambung dari part 1...

lepas aku diagnos ada PCOS...doc fatimah terus rekemen aku buat ovarian drilling secara laparoscopy...atau laps..ovarian drilling ni dia akan tebuk kat ovari tu bawak keluar cyst2 yang ada dalam tuh...macam dia bersihkan la ovari kita...aku tunggu beberapa bulan jugak pikir nak buat...sementara tengah dok pikir tu doc suh aku amik clomid dulu...tengok macam mana....clomid ini ubat kesuburan...pun boleh buat badan naik...aku tak suka ubat nih...tapi doc dah pesan..kalau aku makan clomid dan pregnant pun aku akan senang gugur...sebab hormon imbalance...

dua bulan jugak la aku makan clomid tuh...tapi takde apa2 pun...badan je yang naik...cisssss...kemudian aku decide 10/2/2009 aku buat ovarian drilling tuh...4 hari kot aku duk kat spital....member2 forum ada datang jenguk aku....tq kat pomis, bobot, mia, rafik, eyans dan etc...sakit perut aku nak tahan gelak korang buat lawak...cisss...oh ye aku tak jadi buat laps...patutnya buat laps dia tebuk 3 lubang je kat perut...tapi doc kata lemak kat perut aku tebal so dia tebuk tak sampai dalam..terus dia belah je perut aku....huwaaaa...sakit wei hari pertama nak bangun...T_T

hasil dari operation tuh doc kata tiub falopio belah kiri agak sempit sikit...yang lain ok...so aku berpantang la kat tampin...mak jaga aku...terima kasih mak...huhuhu....

lepas operation tuh aku still continue jumpa doc....ambil balik clomid tapi tak jadi apa2 jugak..terus doc fatimah refer aku kat doc ariza kat KPJ ampang untuk proceed buat IUI...IUI tak sama macam IVF...IUI masih bersenyawa kat dalam rahim...tapi IVF dia bersenyawa kat luar baru inject masuk dalam rahim...

aku buat 2 kali jugak IUI ni...bulan 1/2010 sekali...lepas tu bulan 2/2010....still takde apa2...kos tak mahal la..sekali buat dalam rm650 sekali dengan ubat-ubat...oh ye ubat tu kena inject sendiri atas perut...berani tak??aku pun jenis penakut yang amat dengan jarum...so pertama kali nak inject aku suruh hubby aku inject...lepas aku rasa tak sakit terus aku inject sendiri...terer tak??huhuhuhu...tapi kalau orang suruh buat balik confirm aku tak mahu buat balik...hehehhe...

bila still takde apa2 aku cakap dengan hubby aku nak stop treatment...tp doc suh aku preggy cepat2 pasal kalau tak tebuk yang di buat akan tutup balik...so aku pun buat cara lain...nanti aku sambung kat part 3 lak...anak aku yak2 pulak...asal makan je yak2....bagus betul...adios...

p/s : total kos untuk operation dengan duduk 4 hari kat hospital rm4k++...

Thursday, August 11, 2011

HOW I GOT PREGNANT PART 1


Hai bebeh..

Tengok tajuk pun dah tahu kan aku nak taip pasal apa...sebab aku dah janji dengan beberapa orang kawan so aku kongsi la citer pasal nih...kot2 ada yang hadapi masalah macam aku...boleh la buat apa2 yang patut...

Macam mana kau boleh pregnant? apa kau buat? kau ada sakit apa? mahal tak? huish macam2 soalan orang tanya aku...aku kawen dah lama...26 mei 2007...time tu aku tengah sambung master lagi..so memang aku takde la pikir sangat pasal anak..semuanya bermula lepas aku abis master dan tunggu posting...sepanjang 6 bulan nak posting tu aku dah start boring..hah time ni la baru terbuka pintu hati nak ada baby..cewahhhh...

masuk bulan ke 2 menjadi penganggur terhormat aku dah panas punggung dok kat umah..bosan weiiii....makan tido makan tido je...lama2 badan aku pun leh jadi kembang..bukan kembang pregnant....kembang ternak lemak...aku pun start la jumpa doc dalam bulan ogos 2008 gitu...apa pasal la aku tak pregnant lagi nih...doc yang aku jumpa doc yang sama tolong aku bersalin...doc fatimah kat annur bangi...ala kat depan masjid bangi tu jah...

pegi2 jumpa dia je dia scan dan terus amik darah...wah ekspress betul doc nih...2 minggu lepas tu keluar la result...aku ada Poly Cystic Ovarian Syndrome (PCOS)...korang tau tak apa PCOS tu??hah tu la korang tak tahu..orang yang kena macam aku je yang tahu...kalau nak tahu boleh la tanya pakcik google...tapi setelah bertahun2 aku surf internet pasal menda alah ni...aku rumuskan PCOS ni adalah satu sindrom untuk orang perempuan di mana hormon di dalam badan tak seimbang..paham tak murid2??senang cerita ovum kat dalam ovari tidak membesar dan tidak dilepaskan keluar...maka dalam ovari tu banyak la cyst2 yang kecik2 tu..so macam mana nak preggy kan...ovum takleh membesar dengan sihat dan kuat...hah gitu..

tanda2 orang yang ada PCOS nih period tak teratur, badan cepat membesar, tubuh badan banyak bulu...hahahhaah...ingat aku buat lawak ke??pegi la carik kat internet...dan untuk mengawal sindrom ni biasanya doc akan bagi ubat metformin iaitu untuk orang diabetis makan...ubat ni boleh control insulin dalam badan...dan juga digunakan untuk merawat kencing manis...actually orang ada PCOS ni boleh kena kencing manis kalau tak dijaga...huh risau aku...so jangan la minum dan makan yang manis2....

sindrom ni jugak tak boleh diubati..hanya boleh dikawal sahaja sebab kita dah dilahirkan dengan benda tuh...so redha je la...nah ini pic perbandingan antara ovari yang ada dan takde pcos....


alamak dah ngantuk pulak...nanti la aku sambung kat part 2 pulak...chowww...

P/S : macam mana nak tukar jam kat bawah ni eh??aku dah puas carik tapi tak jumpa gak...ada sesape leh tolong??tension tul...

EMAS OH EMAS...


Emas naik...emas naik?...emas naikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!


sapa tak suka emas??..tipu la kan...nak2 orang memang suka invest nih...salah sorangnye akak ipar aku...hahaha..sorry la ye kak ju...aku pun sama la...wink2....

Everybody talking about this precious metal...sampai kadang2 macam annoying pun ada...sorry la kot ada yang terasa...ye la bila aku cakap nak beli itu ini (kasut la mostly..sebab aku memang giler kasut )..karang ada la yang menyampuk suh beli emas la silver la yada..yada..yada....hello...takkan la nak bagitau satu doniya yang mak ni selalu beli emas...kang orang cakap mak meninggi diri gitu hah...

Emas ni bukan baru...sejak zaman sekolah lagi emak aku memang suka beli emas...dan kebanyakkan barang kemas aku ni pun orang yang bagi...hahahha..aku memang kedekut nak keluar duit...emas pertama aku dapat dari kak ngah aku la...subang...time tu murah yang amat...ye la masa umur aku 14 thn...terima kasih la banyak2 kat kak ngah...tak boleh mintak balik taw....miahahahahah....

Ingat lagi time nak kawen dulu..emas tak sampai seratus pun segram..dalam 80 hinggit jah...murahkan??itu 4 tahun lepas...sekarang emas mencanak2 naik...sekarang ni sebab krisis ekonomi kat amerika...ye la kot..aku pun tak paham...bila aku masuk forum cakap pasal ekonomi2 ni aku boleh tertido depan laptop gitu...selamat tak amik jurusan ekonomi dulu...aku tahu Allah SWT tahu kemampuan aku..pasal tu aku amik bidang lain...hah gitu...

Emas ni bagi aku dia jadi berbaloi kalau simpan dalam jangkamasa yang panjang..kalau setakat beli hari ni lepas tu tahun depan nak pegi pajak baik tak payah...lain la kalau memang keuntungan yang dapat tu 100% dalam setahun...lagi bagus beli je tak payah jual balik...

Nah emas untuk korang...



p/s: kenapa orang suka ambil tahu berapa gaji orang lain?cuma tanya berapa hutang? kalau aku...hutang personal loan+insurans+rumah+kereta+ASB..hah kira lah...tu lom termasuk bil2...bagi mak duit...nursery anak...blablabla....ya amponnnnnn....selamat mak takde hutang ptptn..jangan jeles....larikkkkkkk....

Wednesday, August 10, 2011

BERSAHUR

Good Morning....:D

Korang selalu sahur apa eh? time bujang2 dulu aku jarang bersahur..giler payah nak bangun...nak pegi dining kat kolej pun malas...padahal free je pun...aku lebih suka makan megi cup kat dalam bilik...wahahahah..biasa la student...korang jangan cakap korang tak makan megi okek...kalau tak makan g hempuk kepala kat dinding...budak2 medic pun makan megi...

Sekarang ni bila dah ada family sendiri...terpaksa la jugak bangun...erkkk...tapi mostly anak aku la yang terjaga dulu...huhuhu...anak aku ni macam real life alarm clock...boleh gitu? dan biasanya kitaorg makan apa yang ada je la...hubby aku kurma pun jadi..aku??takde megi aku minum air je...hahahah....last weekend balik kampung kak ngah aku bagi frozen food...ok2 dia bagi mak lepas tu mak bagi aku pasal fridge dia penuh...hahahah...rezeki2....sedap wei murtabak daging dengan samosa...rangup2 gitu...saper2 nak order leh order dengan kak ngah aku...aku pun tak tau dia beli kat mana....

Bersahur ni banyak kebaikannya...(wah fefewling ustazah)...nak2 cam aku yang ada gastrik tahap petala kelapan ni...so kena la makan kan...harap2 en. gastrik tak datang time poser2 ni....wah dah pukul 5.50pg...aku kena bersiap2 g keje...awal??..haruslah pasal tempat aku keje bukan kat belakang rumah aku....choi ok....

p/s : aku bawak kereta lemah lembut gitu..so terpaksa la pegi awal...uhuk...




Friday, August 5, 2011

FASTING MOON

ehem...ehem...Assalamualaikum WBT...

cewahhhh...lama gila tak bukak blog aku nih..dah bersawang berkarat mcm pagar kat kg aku nu...ahahahah...where am i before this??OMG...OMG....sampai lupa pasal blog aku nih..and hell yeah once again kena buat password baru..as usual lah kan...>.<

lepas tu baca post lepas2..wahahaha..broken english uolssss...cam hape je..ada aku kesah janji korang paham kan..kalau tak paham g main jauh2...ishhh...

lepas tu tgk apa punya old style la blog aku nih...kahkahkah...tunggu la bila ada masa lapang aku touch up2 la blog aku ni ye...

there was many things happened...so nanti la aku potpet2 dalam blog aku nih..cam best je kan...kalau tak best ada aku kesah...

selamat berpuasa semua...tata...

p/s : tajuk cakap pasal poser aku taip pasal lain..biol betul la...