Monday, February 9, 2009

IT Freak...

hari ni pegi shopping dgn jayanya...shopping 2 printer dgn external hard disk...kat ukm kan tgh ada pesta IT...so singgah sana ingt nk riki2 barg je..xsgka terbg gak la dlm rm500++...tu klu duk lama lg kat situ sure borong sakan...slmt xder cash money je...

skrg ni aku dh start puasa...sbb bsk kan nk op...so kne la berpuasa...harap2 semuanya berjln ngan baik..pastu leh lepak kat kg...semlm penat sungguh...aku buat tuisyen dr pukul 11-6.30 ptg...ada gap pun sejam2 je..so mlm tu abg aku ckp ada game bola manu main...jd aku lepak la smpi kul 12mlm...rupa2nya aku terus tertdo...mcm bosan je time 1st half...terus aku ajak hubby blik...smpi2 kat umah je..abg aku msg..manu menang 1-0 dgn west ham...cesss...asal aku blik je br la nk goal...td xmo goal plak...hampeh tul...

aku dh beli gamat healing perisa oren..so nanti lpas op kne la minum...tp gamat healing yg bgs yg lain...tokey kedai tu ckp xbrape sedap...dr aku xmkn benda tu baik la aku beli benda yg aku mkn...even effect dia mgkn xsama...xper la..janji aku ada minum supplement...so..jmp lg next week...(sbnrnye aku tgh takot+riso+cuak nk op besok (@ _ @) )

Saturday, February 7, 2009

Memancing..

tadi aku g memancing...xpenah2 aku join hubby aku g mancing...hr ni dia ajak sbb dia dh belikan alat pancing utk aku..so dr duk bisu je kat umah...baik aku g..blh tenangkan fikiran yg xtentu arah ni...bkn mancing apa sgt pun...mancing kat kolam je...kat country height..

rupa2nya best mancing ni...asal aku letak dlm kolam je dpt ikan...ok2...to be honest...hubby aku yg letak dlm kolam...aku mana reti...aku reti pegang je...tp...xsmpi seminit ikan naik...seronok tul walaupun lampam kecik...apa ntah resepi umpan yg hubby aku taruk...dia bubuh dedak,roti ngan belacan sket...jgn xcaya...naik 8ekor lampam td even kecik2 pun...seronok sgt...tp 5ekor terlepas dpn mata...eeeeee...tension tul...

xlama pun mancing tu...ada la dlm 2jam...dr kul 10-12 tghr...klu tak sbb dh lapar...mau aku duduk situ smpi ptg...dh la environment cantik..mmg relax la...ble ntah nk g lg...hr selasa dh op...tggu bln dpn la br pegi lg...ble dh betul2 sembuh...klu ada sape2 tahu tmpt menarik utk mancing bgtau la kay... :)


Tuesday, February 3, 2009

My 1st entry :D

Assalamualaikum w.b.t...

sbnrnye dh lama aku nk create blog sndr...tp tu la kadg2 ble ada free time je aku terlupa...tp hr ni ble aku bc blog2 org lain...teringin nk buat sndr...so terwujudlah blog aku ni :D

tujuan aku buat blog ni hanyalah nk share apa yg aku rs...hidup aku...dan apa yg aku buat...dan juga nk share ilmu2 dgn pembc semua..itupun klu ada org nk bc blog aku ni....

last week jgk aku dh attend interview utk lecturer tu...time interview tu ok jgk la...even aku slh jwb 1 q...hehehe...tp xper...yg lain ok...ble ntah nk dpt surat posting tu...skrg ni dgn bz tuisyen lg...nk op lg...harap2 luka op tu nanti sempat sembuh sblm hr ahad...sbb ahad dh kne ngajar tuisyen...dgn tuisyen ni jgk la aku dpt duit poket sbb aku xske mgharap dr hubby aku...sejak abis master thn lpas..aku duk umah rs mcm menyushkan dia...even dia xanggap mcm tu..tp aku kurg selesa bergantung dgn dia je...harap2 aku dpt posting yg dkt2....slh satunya sbb tuisyen aku ni...

aku harap semoga Allah s.w.t lindungi aku semasa op nanti...dan aku harap ada berita yg baik slps op tu...semoga juga nanti aku dpt laluinya...amin...bersmbg lg k....wassalam..