Friday, May 23, 2014

KUCHING, SARAWAK PART 2 (2/5/2014)

Hari ke 2 tak tahu nak pegi mana sebab hari jumaat...pikir husband nak solat jumaat lagi...makanya kitaorang decide nak jalan2 dalam town je...so breakfast memang dah decide dekat kopi o corner...lupa pulak nak amik gambar...oh time ni dah pukul 10 AM...biasa la ada anak2 ni lambat sikit nak gerak..kat sini pukul 6 lebih dah terang...subuh pun awal...ni gambar anak2 aku taknak bangun tido...geram betul...



tu yang sampai pukul 10 baru nak gerak...lupa pulak nak snap pic masa kat kopi o corner...actually ada 2 kopi o corner kat kuching ni yang aku jumpa la...yang aku pegi kat sebelah nasi ayam penyet ria...tapi kedai ayam penyet ria tu tak bukak pulak...kat sini kitaorg makan nasi ayam, mee kolok dengan laksa sarawak...paling sedap bagi aku nasi ayam dengan mee kolok dia...marvelous...pun lupa snap gambar...nak sampai sini sampai kitaorg pusing 3x...sebab waze untuk jalan2 kecik ni dia tak brape accurate...tu yang asyik terlajak je...

Kemudian kitaorang menuju ke muzium kucing pulak...muzium ni tak ramai orang yang pergi...sebab hari bekerja kot..view dari atas sangat cantik...tapi dah tengahari memang panas kaw2...ni gambar yang sempat kitaorg snap..

ni luar dari muzium kucing atau cat museum tu...




yang ni pulak depan cat museum...kalau masuk free je..tapi kat dalam kalau nak amik pic kena bayar rm3 pakai hp...kalau kamera digital rm4...dalam ni cakap pasal kucing je...sapa pencinta kucing boleh la datang sini...





adoi la hubby aku sengal...ok yang ni permandangan dari atas...kalau senja cantik kot..


ada nampak satu gunung yang paling tinggi...itu santubong ke? entah la...malas nak google...

lepas tu tengahari dah nak masuk solat jumaat tu kitaorg singgah ke masjid petrajaya...husband cakap cantik masjid dia kat bahagian dalam...disebabkan dah ramai orang takkan la nak snap gambar kan...so aku dengan harith snap dalam kereta je...haikal biasa la tidur kat belakang..


lepas tu kitaorang pergi ke kubah ria...disebabkan masih kenyang melantak breakfsat tadi kitaorang tak pegi lunch mana2....kubah ria ni takde apa sangat...banyak kedai yang tutup...cuma sebelah kubah ria ada pasar tani..,kalau nak beli terubuk ikan masin boleh la beli kat sini...tapi kitaorg tak masuk pun...kitaorg pergi shopping kat depan dia tu...masa ni dah petang...tetiba perut rasa lapar...try makan waffle...waffle kat sini sedap...rangup2 gitu...boleh la try...rugi pulak tak beli banyak...

lepas tu kitaorg pusing2 town...carik monumen kucing tu...tak jumpa pulak..last2 balik hotel je la...malam husband tapaukan dinner kat topspot lagi...aku memang dah malas nak keluar..penat wei dengan anak2 lagi...so aku tertido sampai hubby balik...yang geramnya tak sedap...aku lupa suruh dia pegi beli kat no 25 lagi...dia pegi kedai lain...kecewa aku dengan ketam berlada dia yang nan hado ladanya...macam masak kicap je...ada ke ketam masak kicap...serius kecewa giler...tapi makan je la..nak wat camne kan...huwaaaa....

sambung part 3 pulak...

No comments:

Post a Comment